Ημερίδα για τον Αυτισμό: Σχεδιάζοντας το μέλλον της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

26 Μαρτίου, 2024

Κοινοποίηση

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό (World Autism Awareness Day) στις 2 Απριλίου 2024, με πρωτοβουλία του Κέντρου υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης (ΚΕΔΙΜΑ) της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ), διοργανώνεται ημερίδα στο Αμφιθέατρο της ΑΣΠΑΙΤΕ, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (ΕΕΠΑΑ) και το Ελληνικό Επιστημονικό Δίκτυο για τη Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΕΕΔΔΑΦ).

Το θέμα της ημερίδας «Αυτισμός, σχεδιάζοντας το μέλλον: Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Κατάρτιση και Επαγγελματικές Προοπτικές» αναφέρεται αφενός, στις προκλήσεις συμπερίληψης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και αφετέρου, στην προοπτική
επαγγελματικής κατάρτισης και επαγγελματικής αποκατάστασης αυτιστικών ατόμων.
Στη διάρκεια των εργασιών της ημερίδας, στο πρώτο μέρος, άτομα με αυτισμό θα παρουσιάσουν την εμπειρία τους από τη φοίτησή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και ειδικοί θα αναφερθούν στις ανάγκες και σε προσαρμογές που απαιτούνται για τη συμπερίληψη και την αποτελεσματική φοίτηση των αυτιστικών φοιτητών/τριών.

Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας, θα παρουσιαστούν αποτελεσματικές πρακτικές για την επαγγελματική κατάρτιση, αποκατάσταση και διατήρηση εργασίας, με εισηγήσεις, τόσο από αυτιστικά άτομα, όσο και από ειδικούς του πεδίου. Οι εργασίες της ημερίδας, θα ολοκληρωθούν με παρέμβαση για το ρόλο της τέχνης και με την παρουσία μουσικής μπάντας, η οποία αποτελείται από μέλη, με και χωρίς αναπηρία.

Δείτε εδώ αναλυτικά το Πρόγραμμα Ημερίδας 2-4-24.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο της ΑΣΠΑΙΤΕ (Μαρούσι, Σταθμός ΗΣΑΠΕιρήνη) στις 2 Απριλίου από τις 16:00 – 21:00 (Προσέλευση/εγγραφές: 16:00)
Η παρακολούθηση της ημερίδας είναι ελεύθερη.

Τρέχουσες Εκδηλώσεις

Τρέχουσες Ανακοινώσεις