Συνέδριο “Είμαστε ίσοι στη διαφορετικότητα”

29 Ιουλίου, 2024

Κοινοποίηση

Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε δωρεάν το συνέδριο “Είμαστε ίσοι στη διαφορετικότητα”, εμπνευσμένο από την Ευρωπαϊκή εκστρατεία “I’m not invisible,” η οποία είναι αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση για τη διαταραχή του φάσματος του αυτισμού. Για την εγγραφή σας https://shorturl.at/HR4Qv

Η διοργάνωση του συνεδρίου, στις 15-16 Οκτωβρίου 2024, γίνεται από την Ελληνική Εταιρεία Πρόληψης Καρδιαγγειακών Νόσων με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων και του Ελληνικού Επιστημονικού Δικτύου για τις διαταραχές του φάσματος του αυτισμού, σε συνεργασία με οκτώ Ελληνικά Πανεπιστήμια, Νοσοκομεία, άλλους επιστημονικούς φορείς και ειδικούς επιστήμονες στο φάσμα του αυτισμού.

Στο πρώτο μέρος του Συνεδρίου θα μιλήσει η πρόεδρος του Ελ.Σ.Σ.Α., Μαρία Ηλιοπούλου. με θέμα «Είναι δυνατή η συμπερίληψη ατόμων στο φάσμα του αυτισμού;»

Σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του κοινωνικού συνόλου, προωθώντας παράλληλα τον θεσμό του εθελοντισμού. Στοχεύει να παρέχει μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα ενημέρωσης για τις εξελίξεις στον τομέα της έρευνας, τις προκλήσεις και τις καινοτόμες θεραπευτικές προσεγγίσεις, την ενταξιακή εκπαίδευση και τα καινοτόμα εργαλεία αξιολόγησης, την ανάπτυξη δεξιοτήτων, καθώς και τις ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης.

Το συνέδριο “Είμαστε ίσοι στη διαφορετικότητα” θα διεξαχθεί υβριδικά (διά ζώσης και εξ αποστάσεως – online) και απευθύνεται σε γονείς, οικογένειες και άτομα στο φάσμα του αυτισμού, παιδοψυχίατρους, ψυχολόγους, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, εκπαιδευτικούς, ειδικούς παιδαγωγούς, ερευνητές και ακαδημαϊκούς, κοινωνικούς λειτουργούς, φοιτητές των ανάλογων τμημάτων ψυχολογίας, ειδικής εκπαίδευσης και ψυχιατρικής.

Επίσης, απευθύνεται σε εργοδότες που θα ενδιαφέρονταν να υποστηρίξουν καλύτερα τους υπαλλήλους με αυτισμό και να δημιουργήσουν χώρους εργασίας χωρίς αποκλεισμούς.

Περισσότερες πληροφορίες https://unityindiversity.gr/

 

Τρέχουσες Εκδηλώσεις

Τρέχουσες Ανακοινώσεις