Σχεδιάζοντας ένα μέλλον χωρίς αποκλεισμούς με το πρόγραμμα «Tech4Disabilities»

19 Ιουνίου, 2024

Κοινοποίηση

Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα για έναν υπέροχα συμπεριληπτικό κύκλο σεμιναρίων «Tech4Disabilities».  Το πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχαν και μέλη του Συλλόγου μας ολοκληρώθηκε με επιτυχία και στην Αθήνα.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τον συμπεριληπτικό σχεδιασμός μέσω της 3D εκτύπωσης, και να αποκτήσουν εμπειρία στη χρήση αυτής της τεχνολογίας μέσω μιας πλήρους βιωματικής διαδικασίας. Στόχος του προγράμματος ήταν να δείξει πώς  η τεχνολογία μπορεί να αποτελέσει ισχυρό εργαλείο για τη δημιουργία θετικών κοινωνικών αλλαγών.

Όσοι πήραν μέρος έμαθαν πώς ο σχεδιασμός και η 3D εκτύπωση μπορεί να δίνει λύσεις για διάφορες ανάγκες.  Έμαθαν τις βασικές αρχές του 3D σχεδιασμού και τις δυνατότητες προσαρμογής αντικειμένων με στόχο την προσβασιμότητα και τη χρηστικότητα. Απέκτησαν πρόσβαση σε μεγάλα αποθετήρια τρισδιάστατων σχεδίων για βοηθητικά αντικείμενα και εκτύπωσαν πάνω από 60 εξατομικευμένα αντικείμενα! Ακόμα πιο σπουδαίο είναι ότι μπήκαν οι βάσεις για μια ενεργή κοινότητα makers for inclusivity, όπως χαρακτηριστικά λένε οι διοργανωτές. Δηλαδή για ανθρώπους που με τη δημιουργικότητά τους και τις ιδέες τους στηρίζουν την ισότιμη συμμετοχή!

Στο τελευταίο αυτό σεμινάριο, φιλοξενήθηκαν σημαντικοί επισκέπτες που υποστηρίζουν ενεργά την συμπερίληψη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων: η κα Kristin M. Roberts, Public Affairs Officer της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, η κα Ελένη Μαντζαβίνου, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Προσβασιμότητας στον Δήμο της Αθήνας, και η Πρόεδρος του Ελ.Σ.Σ.Α., Μαρία Ηλιοπούλου.

Συνεχίζουμε δυναμικά για μια κοινωνία σχεδιασμένη από όλους, για όλους!

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από το Mataroa και το Εργαστήριο Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων TUC TIE Lab του Πολυτεχνείο Κρήτης, με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα (U.S. EMBASSY ATHENS), σε συνεργασία με το ΕΛΕΠΑΠ Παράρτημα Χανίων (Elepap Chania) , το Κέντρο για την Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας και των Πολλαπλών Διακρίσεων του Δήμος Αθηναίων και τον Ελληνικός Σύλλογος για το Σύνδρομο Asperger.

#tech4disabilities #InclusiveDesign #3dprinting #athens  #tuctielab #innovation #accessibility #CommunityImpact

 

Τρέχουσες Εκδηλώσεις

Τρέχουσες Ανακοινώσεις