Μεγάλες εταιρείες στον κύκλο ενημέρωσης για το JobsLink

16 Ιουνίου, 2024

Κοινοποίηση

Ο Ελληνικός Σύλλογος για το Σύνδρομο Asperger υλοποιεί το πρόγραμμα JobsLink, με στόχο τη σύνδεση εργαζομένων στο φάσμα του αυτισμού με εργοδότες. Μέσα από στοχευμένες δράσεις και συνεργασίες, ο σύλλογος προωθεί την ουσιαστική ευαισθητοποίηση των εταιρειών, προσφέροντας υποστήριξη στους εργαζόμενους και τους εργοδότες.

Οι ενημερωτικές επισκέψεις σε μεγάλες εταιρείες στοχεύουν στην ενημέρωση των στελεχών και των εργαζομένων για το τι σημαίνει να εργάζεσαι δίπλα σε κάποιον με αυτισμό.

Με μεγάλη ικανοποίηση, ο σύλλογος βλέπει όλο και περισσότερες εταιρείες να ενδιαφέρονται για τη νευροδιαφορετικότητα στο εργασιακό περιβάλλον.

Μεγάλες εταιρείες όπως οι Accenture, EY, EUROBANK, NN, και INDITEX συμμετέχουν στις δράσεις ενημέρωσης, αναγνωρίζοντας την αξία της ένταξης αυτιστικών ανθρώπων στον εργασιακό χώρο.

Παρότι τα σύγχρονα εργασιακά περιβάλλοντα δεν είναι καλά σχεδιασμένα για νευρολογικές και γνωστικές διαφορές, παρατηρείται πρόοδος με την αύξηση των εργοδοτών που είναι διατεθειμένοι να ενημερωθούν και να προσαρμοστούν.

Μέσα από τις επισκέψεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, οι ειδικοί του συλλόγου παρέχουν εκπαίδευση για τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες των ατόμων με Σύνδρομο Asperger. Αυτό βοηθά στη δημιουργία ενός υποστηρικτικού και συμπεριληπτικού εργασιακού περιβάλλοντος, που ενισχύει την αποδοτικότητα και τη συνεργασία. Επιπλέον, ο σύλλογος προσφέρει εκπαίδευση για το πώς οι εταιρείες μπορούν να εξυπηρετούν καλύτερα άτομα με αυτισμό, κατανοώντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και παρέχοντας κατάλληλη υποστήριξη και εξυπηρέτηση.

 

Τρέχουσες Εκδηλώσεις

Τρέχουσες Ανακοινώσεις